Γράφτηκε από τον/την . Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

mnimonsyno-6

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση 15 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, στο ναό της Αγίας Τρίαδος, εντός του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μέσα στη Θεία Λειτουργία η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα Εκκλησία, αποτελούν το ένα Σώμα του Σωτήρος Χριστού.

Αλλά και η τέλεση των ιερών μνημοσύνων αυτή τη σημασία έχει, να προσευχόμαστε για τους προαπελθόντας αδελφούς μας, ευχόμενοι ο Κύριος να τους δίδει ανάπαυση και να βρίσκονται με Εκείνον.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος άφησε τεράστιο έργο, διακονώντας την τοπική Εκκλησία.

Χρέος ημών είναι να προσευχόμαστε, ο Τριαδικός Θεός μας να τον έχει υπό την σκέπη Του. Έστω αιωνία και αγήρος η μνήμη αυτού, είπε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν και παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ι.Μ. Κερκύρας με τις συνοδούς δασκάλες τους, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, είχε ιδρύσει ο μακαριστός Τιμόθεος και συνεχίζει αδιάκοπα τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα.

mnimonsyno-1

mnimonsyno-2

mnimonsyno-3

mnimonsyno-4

mnimonsyno-5

mnimonsyno-7

mnimonsyno-8

Εμφανίσεις: 300222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: