Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/03 14:01

sidirokastro-1

Μέσα στο κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Β' Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Προκοπίου Κρίβου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες στον π. Προκόπιο και τον προέτρεψε να εργάζεται αδιάλειπτα στον Αμπελώνα του Κυρίου αλλά και τον ευχαρίστησε για την επί 8 έτη διακονία του στον επίσκοπο του και στήν τοπική Εκκλησία.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί οι οποίοι ήλθαν να προσευχηθούν για τον νεο πρεσβύτερο, όπως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου π. Διονύσιος Στυλιανίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης Καλαϊτζής και πολλοί ακόμη ιερείς και διάκονοι καθώς και η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Γερόντισσα Ιακώβη.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφώνησε το ''Άξιος''.

Λίγο πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος απένειμε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ο π. Προκόπιος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου. 

Στο τέλος διέμεινε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές από όλους τους πιστούς.

sidirokastro-4

sidirokastro-10

sidirokastro-2

sidirokastro-3

sidirokastro-5

sidirokastro-6

sidirokastro-7

sidirokastro-8

sidirokastro-9

 

antidoro-10

Εμφανίσεις: 307201
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: