Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

kilkisiou-13

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, ο Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στο σύντομο λόγο του υπογράμμισε ότι συμπληρώνονται δύο εβδομάδες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δύο εβδομάδες πορείας προς το πάθος και την Ανάσταση του Χριστού μας, και σ' αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα ο Χριστιανός καλείται να συνθλίψει και να συντρίψει τον εγωισμό και τα πάθη του, να συσταυρωθεί με τον Κύριο και να αναστηθεί.

"Η Εκκλησία μας, μάς καλεί να ελέγξουμε τον εαυτό μας, να συντρίψουμε τα πάθη μας, να δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και με μετάνοια να εναποθετήσουμε τη στάση ζωή μας έναντι του Θεού" τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αστέριο Χατζηνικολάου, Ιεροκύρηκα και Προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων "ο Σωτήρ" για την αποδοχή της πρόσκλησης να ωμιλήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος ανέλυσε μεστά και περιεκτικά το θέμα "Ο Κύριος ενώπιον του Άχραντου Πάθους Του".

kilkisiou-1

kilkisiou-2

kilkisiou-3

kilkisiou-4

kilkisiou-5

kilkisiou-6

kilkisiou-7

kilkisiou-8

kilkisiou-9

kilkisiou-10

kilkisiou-11

kilkisiou-12

kilkisiou-14

kilkisiou-15

kilkisiou-16

kilkisiou-17

kilkisiou-18

kilkisiou-19

kilkisiou-20

kilkisiou-21

kilkisiou-22

kilkisiou-23

kilkisiou-24

kilkisiou-25

Εμφανίσεις: 300820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: