Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

salonika-1

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 11ης Μαρτίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού, εις τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, συνχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τον Πανηγυρικό Λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης, ο οποίος και αναφέρθη εκτενώς στην μεγάλη μορφή και το έργο του συμπολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, καθώς επίσης και στους αγώνες του για την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό που ως μεσολαβητής υπερασπίστηκε των υποθέσεων της περιόδου εκείνης για την Εκκλησία και το Γένος μας, εξυμνώντας παράλληλα την σταθερότητα και την ομολογία που επέδειξε για την Πίστη μας, χωρίς να αρνείται τον διάλογο και χωρίς να φοβάται όλα αυτά που οι αλλόθρησκοι συσσώρευαν εναντίο του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Εμφανίσεις: 301718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: