Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017

florina-9

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης και περισυλλογής, τελέστηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, ο Β’ Κατανυκτικός εσπερινός, παρουσία κληρικών και πιστών από όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος λίγο πριν το τέλος, κάλεσε τον π. Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, Ηγούμενο της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης και Αρχιερατικό επίτροπο Πρεσπών, να ομιλήσει πνευματικά.

Ο π. Ιωαννίκιος ανέπτυξε θεολογικά ένα φλέγον θέμα με τίτλο: “Το μέγα της ευσεβείας μυστήριο, η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και η έκφραση της ενότητας, δια του Μυστηρίου της Σαρκώσεως”.

Με τη σειρά του ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον π. Ιωαννίκιο για τον ωφέλιμο λόγο του, και με αφορμή την ομιλία του, παρότρυνε το εκκλησίασμα να μείνει πιστό στη Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς να επηρεάζεται από διάφορες άλλες ομολογίες.

florina-1

florina-2

florina-3

florina-4

florina-5

florina-6

florina-7

florina-8

florina-10

florina-11

florina-12

florina-13

Εμφανίσεις: 301085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: