Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017

geromtnas-1

Στον κατανυκτικό εσπερινό στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος, καθιστά τα τέκνα της τέκνα Θεού, που αγωνίζονται να ζήσουν εν Χριστώ Ιησού και να περάσουν από το κατ'εικόνα στο καθ' ομοίωσιν. Ανεξαιρέτως όλοι μας πρέπει να ζήσουμε επί της γης το μεγαλείο αυτό της εν Χριστώ ζωής.

Να ανεύρουμε πρώτα τον κρυμμένο Χριστό, που κατά τον άγιο Μάξιμο τον ομολογητή κρύπτεται μέσα στις ανθρώπινες καρδιές που ζουν και βιώνουν τις εντολές του Χριστού.... ενώ κατέληξε πώς όταν η καρδία του ανθρώπου συντριβεί και αλλοιωθεί, τότε αναγεννάται, ελπίζει και προσδοκά τον Θεό. Η μετάνοια πάντοτε διώχνει την απελπισία και φέρνει το φως, την καθαρότητα, την πληρότητα.

Όποιος βιώσει τις εντολές του Θεού αυτός ζει ουράνιες καταστάσεις και μεγαλειώδεις στιγμές, ζει την παρουσία της χάριτος του Θεού στην καρδιά του και γεύεται τον ίδιο τον Χριστό που κατοικεί πλέον μέσα του....

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Γέροντα για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και τον παρακάλεσε να έχει πολλές προσευχές για τους Λαρισαίους αδελφούς.

Από την πλευρά του ο Γέροντας αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγάπη, και προσέφερε στην ενορία του Αγίου Νικολάου ως ευλογία μία εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης.

efraim larisa-1

efraim larisa-3

efraim larisa-4

efraim larisa-5

efraim larisa-6

efraim larisa-7

efraim larisa-8

efraim larisa-9

efraim larisa-11

efraim larisa-10

Εμφανίσεις: 301144
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: