Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017

agioi theodorooi-9

Του Βαγγέλη Γκιάτα


Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι είναι και οι προστάτες άγιοι της Μονής , καθώς σ΄ αυτούς είναι αφιερωμένο τόσο το παλιό όσο και το νέο καθολικό της .

Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες, γιατί για τρίτη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου (μεταφέρθη από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Νύφων) η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το εορταστικό τριήμερο θα είναι στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Πριν λίγο και δη στις 5 μ.μ έγινε η υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, των Ιερέων και του λαού, της τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Εν συνεχεία εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα υπό του Ιδίου.

agioi theodorooi-1

agioi theodorooi-2

agioi theodorooi-3

agioi theodorooi-4

agioi theodorooi-5

agioi theodorooi-6

agioi theodorooi-7

agioi theodorooi-8

agioi theodorooi-10

agioi theodorooi-11

agioi theodorooi-12

agioi theodorooi-13

agioi theodorooi-14

agioi theodorooi-15

agioi theodorooi-16

agioi theodorooi-17

agioi theodorooi-18

Εμφανίσεις: 300940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: