Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017

hirotonia thessaliotidos-42

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Σαμαράς


Ένα νέο και πιστό εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε το πρωί της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2017 η τοπική της εν Θεσσαλιώτιδος Εκκλησία με της εις Διάκονον Χειροτονία του π. Γεωργίου Μπεμπέ, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαγουλίτσας.

Απευθυνόμενος προς το νέο Διάκονο της τοπικής Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τον κάλεσε να καλλιεργεί το «γεώργιον» της Εκκλησίας και να πράττει πάντοτε το θέλημα του Θεού ως πιστός Διάκονός του.

Παράλληλα του επέστησε την προσοχή για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει από τους ανθρώπους ωστόσο εφόσον θα στέκεται στο ύψος της ιερωσύνης του, θα είναι χαριτωμένος από τον Κύριο και θα καταφέρει την αποστολή του.

Από την πλευρά του ο νέος Διάκονος ο οποίος θα υπηρετήσει, ως άμισθος κληρικός, την ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λαζαρίνας, μίλησε για το κάλεσμα του Θεού προς το πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Τιμόθεο για την τιμή της χειροτονίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στο θέλημα του Θεού.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος καθώς και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ

Εμφανίσεις: 301253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: