Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017

theofania-nikaia-2

Η τελευταία εορτή του Αγίου Δωδεκαημέρου, τα Άγια Θεοφάνεια, εορτάσθηκαν με μεγαλοπρέπεια και στους 7 Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στον οποίο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Ναό έως το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αιγάλεω, όπου πραγματοποιήθηκε Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ νέοι Αθλητικών Συλλόγων βούτηξαν για να ανασύρουν τον Σταυρό.

Στο πολυπληθές ποίμνιό του, υπέρ του οποίου εκδαπανάται για να το στηρίζει πνευματικά και υλικά, με θυσίες, κόπους και αγώνες, ο κ. Αλέξιος ευχήθηκε, ο Επιφανείς Θεός να το ενδυναμώνει, να φωτίζει τις καρδιές όλων και να οδηγεί τα βήματα τους σε κάθε έργο αγαθό.

Διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Εκκλησία θα σταθεί, όπως το έκανε και κατά τα προηγούμενα έτη, αρωγός και συμπαραστάτης πνευματικός και υλικός σε όλους, ιδιαιτέρως όμως στους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται από τη μεγάλη οικονομική δυσχέρεια των τελευταίων ετών.

Προέτρεψε δε, σε όλες τις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας, προτεραιότητα για την αντιμετώπισή τους να αποτελεί η προσευχή και η λειτουργική ζωή, ενώ εξέφρασε τη βαθειά πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει, και θα σώσει και πάλι το ταλαιπωρημένο έθνος μας όπως και στο παρελθόν.

Έπειτα μετέβη στον Λιμένα Περάματος, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος χριστιανών από τις παρακείμενες Ενορίες, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και ακολούθως κατέδυσε τον Τίμιο Σταυρό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Κολυμβητήριο Νικαίας «Ο ΠΛΑΤΩΝ» τέλεσε την Ακολουθία της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ευλόγησε τους παρισταμένους αθλητές και τους παράγοντες των Αθλητικών Ομίλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

theofania-nikaia-1

theofania-nikaia-3

theofania-nikaia-4

theofania-nikaia-5

theofania-nikaia-6

theofania-nikaia-7

theofania-nikaia-8

theofania-nikaia-9

theofania-nikaia-10

theofania-nikaia-11

theofania-nikaia-12

theofania-nikaia-13

theofania-nikaia-14

Εμφανίσεις: 300850
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: