Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Εδέσσης. 21/11 13:16

thiranixia-9

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στις 4.00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Θηριόπετρα της Αριδαίας.

Αμέσως μετά την τελετή των Θυρανοιξίων τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά την οποία έγινε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Οσίου Παϊσίου και Αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον ακάματο εφημέριο του χωριού Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Γαλανόπουλο, τα μέλη της οικογενείας του και όλους τους κατοίκους του χωριού που με μεγάλο ζήλο συντέλεσαν στην ανοικοδόμηση του ιερού παρεκκλησίου και μετά το πέρας της ακολουθίας διένειμε σε όλους τους παρισταμένους ως ευλογία την Ιερά Ακολουθία του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Αριδαίας Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, κληρικοί της περιοχής και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και κα Θ. Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος.

thiranixia-1

thiranixia-2

thiranixia-3

thiranixia-4

thiranixia-5

thiranixia-6

thiranixia-7

thiranixia-8

thiranixia-10

thiranixia-11

thiranixia-12

thiranixia-13

Εμφανίσεις: 307099
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: