Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ieronimos

Τρίκαλα | Αιμίλιος Πολυγένης


Δηλώσεις έκανε πριν απο λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τα Τρίκαλα τα οποία επισκέφθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αλέξιο τονίζοντας ότι: ''Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας είναι μία ευκαιρία, ένα διάλειμμα για να προσευχηθούμε και να δούμε τον αδερφό και να του ευχηθούμε έτη πολλά με υγεία και δύναμη''.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην θέση της Εκκλησίας και της Ευρώπης για το προσφυγικό ζήτημα αναφέροντας μεταξύ άλλων: ''Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο το στόχο της και στόχος της είναι ο άνθρωπος. Ως προς την Ευρώπη, σε αυτά τα φαινόμενα της Ειδομένης που είδαμε, η Ευρώπη έδειξε τον πολιτισμό της. Από την μια πλευρά είδαμε μια οικογένεια φτωχή να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της και να τους ταϊζει. Από την άλλη πλευρά οι πολιτισμένοι, οι οποίοι ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν απο την πατρίδα τους βάζουν φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους''.

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: ''Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον βάση τις αρχές της αλληλεγγύης, της χριστιανοσύνης και της συμπαραστάσεως αλλά έχει μετακινηθεί σε μία ατμόσφαιρα οικονομικής εκμεταλλεύσεως και συμφερόντων''.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

Εμφανίσεις: 301627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: