Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/11 19:50

sillitoyrgo-1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος, ο Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησία της Βουλγαρίας στην ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την σημασία του οικουμενικού πνεύματος με το οποίο είναι επιφορτισμένο του Πατριαρχείο, ένα πνεύμα που δεν δέχεται εθνικές και εθνοτικές αντιπαλότητες, αλλά και περιορισμούς αγκαλιάζοντας όλους ανεξαιρέτως.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ τόνισε ότι η πραγματικός σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία και η θέωση του ανθρώπου.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσέφερε ένα Ευαγγέλιο στον Πατριάρχη Νεόφυτο, σε ανάμνηση της επισκέψεως και της κοινής Θείας Λειτουργίας στον Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου.

Να αναφερθεί ότι η Πατριαρχική Θεια λειτουργία τελέστηκε στην σλαβική και ελληνική γλώσσα, παρουσία ολιγάριθμων πιστών.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία μεγάλου μέρους των Μητροπολιτών της Ιεράς συνόδου, καθώς και του Πρόεδρου και του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας.

sillitoyrgo-2

sillitoyrgo-3

sillitoyrgo-4

sillitoyrgo-5

sillitoyrgo-6

sillitoyrgo-7

sillitoyrgo-8

sillitoyrgo-9

sillitoyrgo-10

sillitoyrgo-11

sillitoyrgo-12

sillitoyrgo-13

sillitoyrgo-14

sillitoyrgo-15

Εμφανίσεις: 303562
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: