Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/02 21:19

kirilos theofilos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην Ιορδανία θα βρεθούν Προκαθήμενοι Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου για Πανορθόδοξη συνάντηση.

Η πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων παρόλο που δεν βρήκε πολλούς θετικούς αποδέκτες, υπάρχουν Προκαθήμενοι που φάνηκαν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν τελικά στο Αμμάν.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, με την πρωτοβουλία αυτή, τονίζει ότι εκφράζει την αγωνία του για την διατήρηση της ενότητας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος θα μεταβεί κανονικά στην Ιορδανία.

Επίσης ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απέστειλε και δεύτερη επιστολή προσκαλώντας εκ νέου τους Προκαθημένους να συμμετάσχουν.

Σχολιάζοντας την άρνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εν λόγω συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν δείχνει καμία επιθυμία να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε, ενώ προσπαθεί να πείσει τις Εκκλησίες να αναγνωρίσουν την ανομία του".

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, πιθανή ημερομηνία της Πανορθόδοξης συνάντησης φαίνεται να έχει οριστεί η 25η Φεβρουαρίου.

Τέλος όσον αφορά τις πληροφορίες που κάνουν για ενόχληση του Ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Θεοφίλου, αξιωματούχοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το ΥΠΕΞ κρατά αποστάσεις απο τα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Εμφανίσεις: 301063
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: