Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

sidirokastrou proti 2

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21ης Οκτωβρίου τ.έ. η Ακολουθία των Εγκωμίων προς τον Άγιο Δημήτριο, στον ομώνυμο ιστορικό και προσκυνηματικό Ιερό Ναό της συμπρωτεύουσας, ενώπιον της λάρνακας του Αγίου.

Του Όρθρου και της τελετής των εγκωμίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, με την άδεια του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων της Αποστολικής Μητροπόλεως.

Την Ακολουθία, η οποία ψάλλεται από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτελεί παράδοση του αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης την οποία αναβίωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β' ο Χρυσοφάκης, παρηκολούθησε πλήθος πιστών με επικεφαλής τον πρ. Υπουργό και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν τόσο τον Προστάτη και Έφορο τους Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη, όσο και τα Ιερά σεβάσματα και συγκεκριμένα την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του όρους των Ελαιών και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, προερχόμενα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τα οποία βρίσκονται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό από τις 15 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του ανέφερε ότι οφείλουμε λόγους εγκωμιαστικούς και παρακλητικούς στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος μας σύναξε απόψε για τον τιμήσουμε και επαίνεσε τους πιστούς για την ευσέβεια και την βαθειά τους πίστη.

"Οι Άγιοι μας προσφέρουν τη χάρη του Τριαδικού Θεού μας μέσα από τα μαρτυρία τους, τις προσευχές τους και την ακράδαντη πίστη τους και όταν βρισκόμαστε κοντά τους, βρισκόμαστε κοντά στον ίδιο τον Θεό. Οι Άγιοι έρχονται στην ύπαρξη μας για να μας οδηγήσουν και να μας ευλογήσουν, όπως ο Άγιος της Θεσσαλονίκης Δημήτριος" είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβ. κ. Μακάριος και ευχαρίστησε θερμώς τόσο τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο για την άδεια και την ευλογία να χοροστατήσει της Ακολουθίας, όσο και τον Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού Παν. Αρχ. π. Δαμασκηνό Πέτικα, υπεύθυνο των όλων λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων.

Λίγο πριν το τέλος, έγινε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στον εσωτερικού του ιστορικού Ναού με τη συμμετοχή των Ιερέων και του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: