Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

kiebs1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Νέα δεδομένα έχουμε από σήμερα για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, μετά την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου".

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε μετά από πολυώρη συζήτηση, ο λεγόμενος Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος Ντενισένκο να έχει τον τίτλο του Μητροπολίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλήρης τίτλος θα είναι: Αγιώτατος και Μακαριώτατος (όνομα), Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Κιέβου - μητρός πόλεων Ρωσσικών, Γαλικίας, Πατριάρχης πάσης Ρως-Ουκρανίας, Ιεροαρχιμανδρίτης των Λαυρών της Κοιμήσεως Κιέβο-Σπηλαίων και του Ποτσάεβο.

Να αναφερθεί ότι στις σχέσεις του με τις άλλες Τοπικές Εκκλησίες ο τίτλος θα είναι: Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ρωσό-Ουκρανίας

Επίσης η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καλέσει τους πιστούς του "Πατριαρχείου Κιέβου" να συνεχίσουν να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και την ενότητα της Ουκρανίας δια του τόμου της αυτοκεφαλίας.

Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για τις αποφάσεις της 11ης Οκτωβρίου.

Εμφανίσεις: 302666
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: