Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/09 17:39

bostron

Γράφει η Κορίνα Σαντοριναίου στην Romfea.gr


"Ο μόνος κανονικός Προκαθήμενος στην Ουκρανία είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος, και αυτόν αναγνωρίζουν όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης Βόστρων μιλώντας σε ανταποκριτή του Interfax - Religion για τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα του Ουκρανικού, ανέφερε ότι "η θέση μας παραμένει η ίδια - αναγνωρίζουμε δηλαδή την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία υπό το ωμοφόριο του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου."

Σχολιάζοντας το διορισμό των δύο Έξαρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κιέβο, ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σημείωσε ότι «στην Ορθόδοξη Εκκλησία, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που κάθε Εκκλησία θα πρέπει να τηρεί αυστηρά. Εδώ έχουμε κανόνες που αφορούν το κανονικό έδαφος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, και τη συμπεριφορά μιας Εκκλησίας σε άλλη Εκκλησία".

"Η ένωση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία είναι δυνατή μόνο με την μετάνοια και την κανονική βάση, η οποία εδώ και αιώνες αφορά πρακτική της Εκκλησίας και έχει την έγκριση Οικουμενικών Συνόδων" - πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βόστρων.

Εμφανίσεις: 304944
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: