Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

oukranias onoufrios 41

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Αυγούστου η 4η επέτειος ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου στο Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Λαύρα των Σπηλαίων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος ανύψωσε τους Αρχιεπισκόπους, Μπάλτας και Ανάνιεβσκ Αλέξιο, Ουμάν και Ζβενίγοροντ Παντελεήμων και Σούμυ και Αχτίρκα Ευλόγιο σε Μητροπολίτες.

Επίσης ο κ. Ονούφριος ανύψωσε του Επισκόπους, Μπερντιάνσκ και Πριμόρσκ Εφραίμ, Μποροντιάνκας Βαρσονόφιο και Φάστοβ Δαμιανό σε Αρχιεπισκόπους.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κιέβου προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος διάβασε το συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου προς τον Μητροπολίτη Κιέβου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθάγγελος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, του κλήρου και του ποιμνίου συνεχάρη τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας για την 4η επέτειο ενθρονίσεώς του.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος ευχαρίστησε του Ιεράρχες που συλλειτούργησαν σήμερα μαζί του και για τις ευχές τους, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους πιστούς που τον στηρίζουν με τις προσευχές τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 303105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: