Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

borispol

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ουκρανίας παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος, αμέσως μετά τις συνομιλίες που είχε Αντιπροσωπειά της Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ουκρανίας στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για μια ειλικρινή συνάντηση και την προθυμία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να βοηθήσει.

«Σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφέρουμε αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην ουκρανική Ορθοδοξία, καθώς και να ακουσουμε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη περί του θέματος, το οποίο συζητιέται ενεργά στα ΜΜΕ, κυρίως για την υποτιθέμενη επιθυμία του Πατριάρχη να παραχωρήσει Τόμο για αυτοκεφαλία στο εγγύς μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ τόνισε: «Η συνάντηση ήταν μακρά και ειλικρινής, ο καθένας κατέθεσε την άποψή του για την κατάσταση στην Ουκρανία, και όχι μόνο εκεί, επειδή υπάρχουν τα σχίσματα και σε άλλες κατά τόπους Ορθοδοξες Εκκλησιες, και πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους, οι οποιοι θα βοηθήσουν να θεραπεύσει ένα σχίσμα.»

«Αρκετές φορές λέχθηκε η αδυναμία νομιμοποίησης του σχίσματος, γι΄ αυτό πρέπει να τεθεί ερώτημα σχετικά με τη θεραπεία του. Μερικές φορές τα φάρμακα δεν βοηθούν, γι΄ αυτό τώρα είμαστε σε αναζήτηση φόρμουλας που θα να ενώσει τους αδελφούς μας, οι οποίοι πολύ καιρό βρίσκονται έκτος του εκκλησιαστικού φράγματος» - πρόσθεσε ο Ουκρανός Ιεράρχης.

Επίσης ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ εξήρε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει στο Ουκρανικό ζήτημα.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει, παρόλο αυτά θέλει να βοηθήσει. Ως υπεύθυνο πρόσωπο και το πρώτο μεταξύ ίσων των Ιεραρχών ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου, να λύσει ένα πολύ σύνθετο θέμα, και βλέπουμε ότι θα βρεθεί λύση με βάση τους Ιερούς Κανόνες, και όχι όπως λένε στα ΜΜΕ και μερικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ότι το ζήτημα έχει ήδη επιλυθεί» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ τόνισε: «Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα, επειδή η κατάσταση είναι περίπλοκη! Πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε οι αδελφοί και συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε σχίσμα, να επιστρέψουν στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος, παρέδωσε πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη εκ μέρους του Μητροπολίτη Ονουφρίου για αποστολή εκπροσώπου στους εορτασμούς των 1030 χρόνων από το βάπτισμα των Ρως.

Εμφανίσεις: 302188
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: