Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

ierissos eugirias 72

Αρναία | Χρήστος Καναρόπουλος


 

Σήμερα Πέμπτη, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου είχε την άφατη χαρά να εγκαινιάσει στον Οίκο Ευγηρίας της Αρναίας «Η Παναγία του Ακαθίστου» το Κοινωνικό της Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Τράπεζα ενδυμάτων και παιχνιδιών.

Στις 6:30 το απόγευμα τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο Παράκληση στην Παντάνασσα, στο ομώνυμο Εκκλησάκι της Παναγίας του Ακαθίστου του Γηροκομείου Αρναίας, παρόντος μεγάλου αριθμού Ιερέων και του Διευθυντού του Ιδρύματος, Παν. Αρχ. π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Πρωτοσυγκέλλου της τοπικής Μητροπόλεως.

Ο χριστεπώνυμος Λαός κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του Ιδρύματος και μέσα στην δροσιά και στο κελάδημα των πουλιών ανέπεμψε Παράκληση στην Κυρία των Αγγέλων να στηρίξει την ως άνω μεγαλόπνοη προσπάθεια.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας κ. Γεώργιος Διαμαντούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας κ. Στέλιος Βαλιάνος, κ.α.

Μετά την Ακολουθία της Παρακλήσεως και μπροστά από τον Νάρθηκα του Ναού ετελέσθη αγιασμός προς ευλογία της μεγάλης αυτής προσπάθειας να στηριχθεί ο εμπερίστατος Λαός μας.

Στην προσλαλιά του προς το πολυπληθές ακροατήριο ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι η κοινωνική αυτή εργασία αποβλέπει στη διακονία του αναγκεμένου Λαού μας σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, για τούτο και εκάλεσε όλο το Ιερατείο, για να πληροφορηθεί για την έκταση της διακονίας, να εργασθεί επ' ωφελία του πληρώματος του Χριστού και έτσι να ανακουφισθεί ο «αδελφός», ο «διπλανός», ο «άλλος», όποιος και αν είναι και βρίσκεται σε κατάσταση ανέχειας. Ο Επίσκοπος παρετήρησε πως το Γεροντικό τονίζει σε όλους μας: «Έχασες τον αδελφό σου; Έχασες Κύριον τον Θεόν σου! Βρήκες τον αδελφό σου; Βρήκες Κύριον τον Θεόν σου!».

Ακόλουθος αυτής της παραινέσεως η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού πραγματώνει ένα καρδιακό της όνειρο και στηρίζεται για να το πετύχει στην ευλογία του Θεού, στην χάρη της Παναγίας μας και στο στήριγμα του ευλογημένου Λαού του Θεού και του Ιερού μας Κλήρου.

Στο σημείο αυτό ο Δεσπότης απεκάλυψε ότι η καρδιά όλης αυτής της γενναιόδωρης προσπάθειας και ψυχή της παρούσης κοινωνικής εργασίας είναι ο Αιδ. π. Χρήστος Μήτσιου, Εκπαιδευτικός και Κληρικός που τιμά το πετραχήλι του και αγωνίζεται με δόντια και με νύχια να στηρίξει τον αδελφό που το έχει ανάγκη.

Τον επαίνεσε, λοιπόν, και αυτόν και τα πνευματικά του παιδιά, ζητώντας την αρωγή όλων των Ενοριών και των Εφημερίων τους, ώστε με κέντρο το Ίδρυμα των Γερόντων στην Αρναία να προσφερθεί στήριγμα και βοήθεια στον σημερινό κατατρεγμένο άνθρωπο των μνημονίων, ώστε κανείς στην Μητρόπολη Ιερισσού τουλάχιστον να μην πεινάει.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο π. Χρήστος Μήτσιου που ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γεμίσει το καλάθι του αδελφού, θα στηριχθεί από τις κατά τόπους Ενορίες, προσκαλώντας εθελοντές και από τη μεριά του Ιερού Κλήρου και από την πλευρά του Λαού για να προχωρήσει μεθοδικά και οργανωμένα αυτό το έργο.

Ευχήθηκε δε στον Διευθυντή του Ιδρύματος κάθε καλό από την Παναγία και τον ευχαρίστησε γιατί με πολύ την αγάπη, τόσο εκείνος, όσο και το προσωπικό του Οίκου Ευγηρίας τον στήριξαν και τον στηρίζουν στον κόπο του και στον ιδρώτα του.

Λοιπόν, ο αδελφός σου σε περιμένει, δηλαδή ο Χριστός σε περιμένει! Ανταποκρίσου στην πρόσκλησή τους, γιατί το ράσο στηρίζει τον εμπερίστατο Λαό!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300082
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: