Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

agios georgios 57

Κορυδαλλός | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στον Κορυδαλλό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γρηγόριου Μπατιστάτου και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης Μαρής, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό ''ο Αναστάς Χριστός να πλημμυρίζει τις καρδιές μας, και ποτέ να μην λείπετε από τις Εκκλησίες.''

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γρηγόριο Μπατιστάτο και τους συνεφημερίους του για το έργο που επιτελούν στην ενορία, τους Ιεροψάλτες για την απόδοση των ύμνων και ευχήθηκε σύντομα οι δύο φυλακισμένοι Στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη σύντομα να αποφυλακιστούν.

''Όταν υπάρχει παγερότητα είναι μακριά ο Χριστός και η αλήθεια'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301640
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: