Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

kiriaki tou thoma 58

Καλλιθέα | Αθανάσιος Θανόπουλος


Μέσα σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή του Θωμά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλέστατο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και την ψηλάφηση των πληγών στο Σώμα Του Χριστού από τον Απόστολο Θωμά.

''Σήμερα και κάθε Κυριακή εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου, και κάθε Κυριακή είναι χαρά, είναι Πάσχα. Αυτή την πρώτη Κυριακή μας φέρνει η Εκκλησία έναν από τους Αποστόλους του Κυρίου, τον Απόστολο Θωμά αλλά και τους άλλους Αποστόλους για να δούμε πως προσεγγίζουν την Ανάσταση'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

''Όπως ακούσαμε στο Ευγγελικό Ανάγνωσμα τους μαθητές του Χριστού τους κατέλαβε το αίσθημα του φόβου και τον Απόστολο Θωμά που είχε απομονωθεί τον έπιασε η απιστία. Φόβος και απιστία, δύο συναισθήματα πολύ δύσκολα τα οποία μπορούν να αγγίξουν τις δικές μας καρδιές. Ζούμε σε μία εποχή ανασφάλειας, σε μία εποχή καχυποψίας, ακόμα και στις πολύ άμεσες και κοντινές μας σχέσεις αισθανόμαστε την ανασφάλεια, τον φόβο ότι μπορεί την κάθε στιγμή ο άνθρωπός μας να μας προδώσει'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεσπιών.

''Έρχεται ο Χριστός να μας πεί ότι η αιτία του φόβου και της απιστίας είναι η έλλειψη της ειρήνης από την καρδιά μας, γι' αυτό με αυτόν τον τρόπο απαντάει στους Μαθητές Του, ''Ειρήνη υμίν''. Βάλτε την ειρήνη μέσα στην καρδιά σας και θα φύγει ο φόβος και η απιστία'' πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό παρέστη ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την αποδοχή της πρόσκλησης και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση για την παρουσία του.

''Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα ως Επίκοπο της Εκκλησίας, καθώς στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον οποίο αξίως εκπροσωπείτε, αλλά σας βλέπουμε και ως αδελφό μας. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για όλα όσα κάνετε για εμάς και για την αγαπητική σας παρουσία σήμερα στο Ιερό Ναό. Σας ευχόμαστε ο Άγιος Νικόλαος να είναι κυβερνήτης της ζωής σας και να διαπρέπετε πάντοτε στην Εκκλησία της Ελλάδος'' τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νικόλαος.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την αγάπη του και τα καλά του λόγια, για την προσκληση, ενώ μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτατου υπογραμμίζοντας: ''Να μαρτυρούμε τον Αναστημένο Χριστό και ο κάθε άνθρωπος να ψιλαφίσει και να ακουμπήσει στην Ανάσταση του Χριστού''.

Τέλος ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών συνεχάρη τους εφημερίους του Ναού για το ενοριακό και φιλανθρωπικό τους έργο, τονίζοντας πως ο Άγιος Νικόλος αποτελεί μία όμορφη και ευλογημένη οικογένεια και ευχήθηκε αυτή την αγάπη να μην χαθεί ποτέ από την καρδιά τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303927
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: