Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

thespion braxami

Άγιος Δημήτριος | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον κατάμεστο από πίστους Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου, λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 18 Μαρτίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Στην Θεία Λειτουργία τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης Μπούτσης.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε ​στην ανάσταση της ψυχής, υπογραμμίζοντας ότι ​"μας καλεί ο Χριστος μαζί του να αναστηθούμε και εμείς, να αναστηθεί μέσα μας η αγάπη, ο κρυμμένος θυσαυρός μας, τον οποίο οι έγνοιες της ζωής, τα πάθη, ο φθόνος οι ζήλιες τον έχουν καταχωνιάσει, τον έχουν κατατροπώσει. Ζούμε μια οσμή θανάτου".

"Ο Χριστός υπάρχει κάθε μέρα της ζωής μας, μας προσκαλεί στην υπέρβαση, την έξοδο από τον εαυτό μας! Μας προσκαλεί​​ να κοιτά​ξ​ουμε το μέλλον, να πάψουμε να ζούμε με το παρελθόν για να έχει ελπίδα η ζωή μας, να έχει χαρά, να έχει αισιοδοξία, να έχει προοπτική, να έχει νόημα" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Θεσπιών.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι "μέσα από το δρόμο της νηστείας και της προσευχής μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ανάσταση".

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο, εξήρε το θεάρεστο και ευλογημένο έργο το οποίο επιτελεί από την πρώτη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον έχρισε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να του δίνει δύναμη και φώτιση στο νέο του αξίωμα, αυτό του Επισκόπου.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και των πιστών της ενορίας, ο π. Ματθαίος προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα εγκόλπιο και σταύρο ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης για την αμέριστη αγάπη του προς όλο το ποίμνιο.

Τέλος να αναφερθεί ότι υπήρξε η παρουσία του προέδρου Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Μαρίας Ανδρούτσου, του κ. Άγγελου Γαβαλάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αγίου Δημητρίου, του κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη Δημάρχου Δάφνης - Υμητού των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ.κ. Χρήστος Περεντές, Γεώργιος Κοκοτσάκης, Νικόλαος Βρεττός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: