Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018

prompona

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Βαθαίνει η κρίση ανάμεσα σε Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή το ναό στο Κτήμα Προμπονά.

Την Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου και ενημερώνονται τα μέλη της ΔΙΣ από την αρχιγραμματεία μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κτήμα Προμπονά και την παρέμβαση με δικαστικούς επιμελητές του Οικουμενικού Πατριαρχείου (διαβάστε εδώ).

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος ασκούν κάθε νόμιμη ενέργεια για να ανατρέψουν την μετατροπή του παρεκκλησίου του Κτήματος Προμπονά σε "Κάθισμα" της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί πως έχει παραβιαστεί κάθε έννοια του εκκλησιαστικού δικαίου για δύο κυρίως λόγους: α) το παρεκκλήσιο έχει "δωριστεί" από το κληροδότημα Προμπονά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δίχως να προβλέπεται ρητά από το καταστατικό του κληροδοτήματος και β) γιατί το παρεκκλήσιο δεν έχει την άδεια της Ιεράς Συνόδου και της οικείας εκκλησιαστικής αρχής (Αρχιεπισκοπή Αθηνών) για να λειτουργεί υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα αποφασίσει η ΔΙΣ...

Εμφανίσεις: 302656
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: