Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/02 08:16

panorthodoxo proti 1

Αποστολή Κύπρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Λαμπρό Πανορθόδο Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου Λευκωσίας.

Στο Συλλείτουργο Προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, συλλειτουργούντως του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελέημων, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Σμολένσκ κ. Ισίδωρος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας Σεβ. Μητροπολίτης Dabar - Bosna κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιργοβιτσίου κ. Νήφων, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Σεβ. Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας Σεβ. Μητροπολίτης Χόνι κ. Σάββας, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αλβανίας Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Τσεχίας Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλόβτσε κ. Γεώργιος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄.

Στη συνέχεια οι Προκαθήμενοι ανέγνωσαν το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, ενώ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να είμαστε ξανά και στα 50 χρόνια Αρχιερατείας.

"Η Κύπρος θα ζει εις τους αιώνας των αιώνων" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: