Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

amfiloxia1

Αμφιλοχία | Τηλέμαχος Παππάς


Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου η μνήμη του Πολιούχο της Αμφιλοχίας Αγίου Αθανασίου και η επέτειος των 150 χρόνων από την ανέγερση του ομωνύμου Μητροπολιτικού Ναού.

Το πρωι στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, ενώ το παρών έδωσαν και οι Αρχές του Τόπου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος για ακόμη μια φορά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κοσμά και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, για την πρόσκληση να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην μνήμη του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Κυρίλλου, ατονίζοντας ότι πρέπει όλοι πρέπει να μιμηθούμε την ζωή τους, αλλά και γενικά την ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας.

"Σε μια εποχή δύσκολη που ο καθένας με τον τρόπο του αγωνίζεται, αξίζει να μιμηθούμε και να αντιγράψουμε το έργο των Αγίων μας. Ειδικά σήμερα, η ζωή των Αγίων αυτών που τιμούμε μπορούν να γίνουν πρότυπο, διότι σήμερα λείπουν τα πρότυπα..." ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: