Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

stagon korinthou

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεταφορά της ιεράς εικόνος στην Κεντρική Πύλη του Φρουρίου, όπου τελέστηκε δέηση προ του εικονοστασίου.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους, και να ασπαστούν τα ιερά του λείψανα.

"Αγάλλεται η πόλη των Ιωαννίνων για την μεγάλη αυτή δωρεά να έχει πολιούχο νεομάρτυρα γενναίο, έναν εξ εκείνων που δεν δίστασαν να παύσουν την αιμορραγία του εξισλαμισμού με το να δώσουν την ζωή τους" τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μιλώντας για τον Άγιο Γεώργιο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Ο Άγιος Γεώργιος δεν αγάπησε την δόξα των ανθρώπων, αλλά την δόξα του Θεού! Αγάπησε τον Χριστό τόσο, ώστε σε κάθε αίτημα, σε κάθε ερώτημα, σε κάθε βία και εκβιασμό να αλλαξοπιστήσει εκείνος απαντούσε: Είμαι Χριστιανός".

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σταγών, ο οποίος αναφέρθηκε στον νεομάρτυρα του Θεού, τονίζοντας ότι "ο Άγιος Γεώργιος ήταν ένα παλικάρι! Είχε μεγάλη αγάπη στον Θεό, και αυτός τον αξίωσε να χύσει το αίμα του για εκείνον."

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: