Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018

serron thelogos 1

Επιμέλεια: Romfea.gr


Δηλώσεις για το θέμα των πλειστηριασμών, την ονομασία των Σκοπίων και για τις προκλήσεις της Τουρκίας έκανε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς τόνισε ότι είναι ένα θέμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Στην συνέχεια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Θεολόγος δήλωσε ότι δεν θέλουμε με κανένα γείτονα να έχουμε εντάσεις.

''Κανείς λαός δεν έχει δικαίωμα να κτίζει την ιστορία του με λαθραία και κλεμμένα ιστορικά υλικά. Οι βόρειοι γείτονές μας πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν κανένα ιστορικό δικαίωμα να διεκδικούν μία ονομασία που δεν τους ανήκει'', τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σερρών αναφερόμενος στον εξ ανατολάς γείτονά μας τον χαρακτήρισε απρόβλεπτο, ενώ υπογράμμισε πως σε κανέναν δεν χαρίζουμε ούτε ένα μέτρο ελληνικής γης.

''Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με ψυχραιμία, με ενότητα να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε προκλήσεις που πιθανότατα θα προκύψουν και τη νέα χρονιά'', δήλωσε ο κ. Θεολόγος και συμπλήρωσε: ''Σε κανέναν δεν χαρίζουμε ούτε ένα μέτρο από την ελληνική γη, την οποία μας κληροδότησαν οι πατέρες μας και την οποία δανειστήκαμε από τα παιδιά μας''.

''To 2018 είναι έτος που θα δεχθούμε προκλήσεις, γι' αυτό σαν λαός πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί'', υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:

Εμφανίσεις: 300727
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: