Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017

tagip erdogan

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πάντα με έναν αρνητισμό, αλλά να βλέπουμε πολλές φορές τα πράγματα με καλό λογισμό και θετική σκέψη, όπως και την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται ο κ. Ερντογάν νιώθει πανίσχυρος…και διεκδικεί πράγματα ακόμη και μέσα στην πατρίδα μας, και καλά κάνει, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε!

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που τον θαυμάζουν ως πατριώτη για την πατρίδα του, σε αντίθεση με εμάς που τα τελευταία χρόνια περνάμε κρίση αξιών και ηγετών.

Οι Έλληνες τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια όχι μονάχα δεν διεκδικούν, αλλά οπισθοχωρούν, συρρικνώνονται και χάνουν τα κεκτημένα, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι ισχυροί του πλανήτη.

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή είδαμε την μεγαλουργία του Ελληνισμού με το Έπος του ’40, και ενώ οι Έλληνες ήταν με τους νικητές που θα έπρεπε με αξιοσύνη να διεκδικήσουν την Β. Ήπειρο και άλλα πράγματα, έπεσε σε έναν εμφύλιο που από τότε δεν σήκωσαν ξανά το κεφάλι.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το σαράκι του διχασμού τρώει τον ελληνισμό...γι’ αυτό πρέπει να συμβεί κάτι που θα ενώσει ξανά τους Έλληνες.

Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην δούμε με αρνητισμό την επίσκεψη Ερντογάν, παρόλο που για το συμφέρον της χώρας του, η στάση του και οι δηλώσεις του είναι προκλητικές.

Εμείς πρέπει να αφυπνιστούμε από τέτοιες επισκέψεις και να πούμε: Μήπως έφτασε ο καιρός οι Έλληνες να ενωθούν ξανά και αξιώνουν με δυναμισμό το συμφέροντά τους;

Πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε θετικά βήματα στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, στηρίζοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε πολλά ζητήματα, ασχέτως εάν ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι η μειονότητα στη Δυτική Θράκη πρέπει να λέγεται τουρκική και όχι μουσουλμανική, ο κ. Ερντογάν ξεχνά ότι μιλάμε για θρησκευτική μειονότητα…

Οι Έλληνες ουδέποτε είχαν προστριβές με τους Μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων πάντα δημιουργούν προβλήματα.

Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να μην σκαλίζουμε το θέμα της Θράκης για περί Τουρκικής μειονότητας, γιατί πολύ απλά δεν είναι και ούτε θα υπάρξει…

Εμφανίσεις: 301636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: