Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

kozan poliouxos 28

Κοζάνη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με αισθήματα πνευματικής χαράς και μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας ο Λαός της Κοζάνης εόρτασε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, τον προστάτη και πολιούχο του, Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό, Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας.

Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι κάθε τάξης και ηλικίας προσήλθαν στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του εορτάζοντος Αγίου για να προσκυνήσουν το Ιερό του Εικόνισμα και το Ιερό του Λείψανο καθώς και για να επικοινωνήσουν μέσω της προσευχής με τον "παππού" τους, όπως με σεμνή οικειότητα αποκαλούν τον Άγιο οι Κοζανίτες.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προεξήρχε και της λαμπρής τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης της Θράκης κ. Δαμασκηνός αναφερθείς στο ήθος και την προσφορά του Αγίου Νικολάου υπογραμμίζοντας τους αγώνες που έδωσε για την Ορθοδοξία και την ορθοπραξία. Επεσήμανε την ιδιαίτερη αγάπη του Αγίου προς τον Θεόν, η οποία καθημερινά μεταποιήται σε αγάπη προς τον συνάνθρωπό.

Εξέφρασε την αγώνιά του για την πορεία της πατρίδας χαρακτηρίζοντας την εποχή που διανύουμε σε εποχή αποδόμησης, αποδόμηση θεσμών, της οικογενείας, της παιδείας και του μαθήματος των Θρησκευτικών καλώντας τους πιστούς να κάνουν την εσωτερική τους επανάσταση και να είναι ασυμβίβαστοι σε ότι στρεβλό και παράξενο συμβαίνει για να αλλοιώσει την πίστη μας και να σβήσει το ένδοξο παρελθόν μας.

Τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπή λιτανεία στους κέντρικους δρόμους της πόλεως, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών του Δήμου Κοζάνης και του Στρατού, στρατιωτικού αγήματος, των Προσκόπων και των Οδηγών, Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και πλήθος πιστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής και του Στρατού με επικεφαλής τους Βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301736
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: