Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

egainia parekklisiou 84

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκαν σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ' Περιφέρειας Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, οι συνεφημέριοί του Αρχιμ. Χριστόδουλος Κλαδίτης και Πρωτοπρ. Γεώργιος Χριστοδούλου και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα δρώμενα εντός του Ιερού Βήματος και ανέλυε το συμβολισμό τους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Εγκαινίων τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Στην προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής, επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Νεκτάριο Τσολίδη για την παρουσία του, τον Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη για την παρουσία του, τους συνεφημερίους του και τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν τα μέγιστα για την άρτια διεξαγωγή των εγκαινίων.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο για τα θερμά του λόγια, και τον συνεχάρη για την άψογη διεξαγωγή των εγκαινίων, όπως και τους συνεφημερίους του και όλους όσους συνέβαλα τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην σημερινή ιστορική ημέρα για την ενορία, καθώς όπως τόνισε δίνει ένα ωραίο σύνθημα στις σημερινές εποχές.

''Εκκλησία και Πολιτεία πρέπει να συμπορευθούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να συμπορευθούμε για το καλό αυτού του λαού. Για εμάς οι άρχοντές μας είναι κομμάτι του λαού μας, και τους αγαπούμε και τους σεβόμεθα και προσευχόμεθα στο Θεό να έχουν την σκέπη Του στο ευθυνοφόρο έργο τους'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

''Σε καιρούς απαξιώσεως πολλών πραγμάτων και πολλών θεσμών, οι θεσμοί πρέπει να στηριχθούν διότι ειδάλλως θα οδηγηθούμε στην διάλυση, στην αναρχία, στην κατάλυση του παντώς και αυτό είναι έργο του διαβόλου και όχι έργο του Θεού'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σερρών.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την δυτική Αττική υπογραμμίζοντας: ''Την όλη λαμπρότητα και την ομορφιά των εγκαινίων σκιάζει το θλιβερό γεγονός του αδόκητου θανάτου όλων αυτών των αδελφών μας στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Δεν σας κρύβω ότι η καρδιά μου πονά για αυτούς τους ανθρώπους, 16 ίσως και περισσότερους οι οποίοι εν μέσαις Αθήναις στον 21ο αιώνα από λάθη ανθρώπινα έχασαν με αυτό τον τρόπο την ζωή τους. Πονάει η ψυχή μου και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τους μνημόνευσα αλλά παρεκάλεσα και τον Θεό να σκεπάζει και τις οικογένειές τους. Σας παρακαλώ όλους σας να αγωνιζόμαστε όλοι μας, οι άρχοντές μας με καλά έργα υποδομής αλλά και εμείς με το νου μας, να μην προκαλούμε ούτε την μανία της φύσεως αλλά ούτε και την ίδια την πορεία μας προς την απώλεια και τον θάνατο.''

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: