Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

onomastiria trikkis 91

Τρίκαλα | Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Ποιμενάρχης της πόλεως των Τρικάλων, Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από πιστούς, τις Αρχές αλλά και τις μοναστικές κοινότητες της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο Βασίλειο Μπραζιώτη.

Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα ο Μητροπολίτης Τρίκκης, ανέφερε ότι «μεγαλύτερο χάρισμα από την ιεροσύνη δεν υπάρχει.»

Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο του ιερέα στον σύγχρονο κόσμο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «χωρίς αγάπη Χριστού ο ιερέας ειναι απλά μια τραγική φιγούρα.»

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος ανέφερε: «Εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό σου, γιατί στο πρόσωπο σου είδα την αγάπη, την πραότητα, πάντοτε ταπεινός, πάντοτε ήσουν στο πλευρό του Επισκόπου σου. Τέτοιους κληρικούς επιθυμώ στην Μητρόπολη, και θα παρακαλέσω τους νέους Διακόνους να παραδειγματιστούν από το ήθος σου».

«Γνωρίζω ότι ο Μητροπολίτης Αλέξιος ήταν το πρωτυπό σου, και ο ίδιος είναι τώρα νοερώς και προσεύχεται για την προσωπική σου πεντηκοστή» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τον ενημέρωσε ότι από αυριο θα είναι προΐστάμενος στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ τον προχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Άγιο Βρεσθένης για την παρουσία του, καθώς και τον λαό του Θεού που τον τιμήσε με την παρουσία του.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλε το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων υπό την διεύθυνση του Προέδρου και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙKO ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: