Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

372905

Γιάννενα | Τηλέμαχος Παππάς


Mε λαμπρή τελετή και την συμμετοχή πλήθος κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εγκαινίασαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Ιωάννινα.

Να αναφερθεί ότι το Κέντρο φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β'» και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων με δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ηπείρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σε γραπτό μήνυμά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του και το δημόσιο έπαινο στον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, για την πολύτιμη, όπως την χαρακτήρισε, πρωτοβουλία του να αναλάβει την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του Κέντρου.

«Η πράξη του αυτή, αποτελεί αξιέπαινο και αξιομίμητο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, αλλά και σε μια ευαίσθητη και ακριτική περιοχή. Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας θα αντιμετώπιζε δυσχέρειες και θα ήταν εν πολλοίς αδύνατο χωρίς την ενεργή στήριξη ανθρώπων καλής θελήσεως και ανυποκρίτου αγάπης, όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι, με αίσθηση συνευθύνης και προσφοράς, ενισχύουν το έργο της Εκκλησίας» - υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Επίσης να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και αγαπητό αδελφό, όπως αποκάλεσε, τον κ. Μάξιμο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στη Μητρόπολη του.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με πρωτοστάτη την «Αποστολή» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Κέντρων, όπως αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα, ώστε να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια, την παιδεία και την αγωγή των παιδιών μας χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις, με πνεύμα ανοικτό και πανανθρώπινο. Η Εκκλησία είναι εγγυητής αγάπης και ποιότητας, όπως έχει πολλαπλώς αποδείξει η ιστορική εμπειρία».

«Η ψυχή και η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσβλέπω σε νέα ευκαιρία ώστε να μπορέσω να σας επισκεφθώ σύντομα» κλείνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της «Αποστολής» αλλά και της προσωπικής συνεισφοράς του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

«Η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, σηματοδοτεί μια προοπτική ελπίδας για παιδιά που βιώνουν δυσκολίες στη σκληρά μαστιζόμενη από την παρατεταμένη κρίση περιοχή των Ιωαννίνων. Είναι καθήκον μας να είμαστε παρόντες στις ανάγκες της κοινωνίας, πόσο μάλλον στις ανάγκες των παιδιών, δίνοντας τους ευκαιρίες να μάθουν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον αυτών των παιδιών, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας» - υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Θεοδωρόπουλο για την συμβολή και την στήριξη που προσφέρει στα παιδιά της Μητροπόλεως του και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πατρική του αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε οτι η απόφαση του να φέρει το Κέντρο το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Πατέρα που τον γαλούχησε πνευματικά με την φλόγα της μέριμνας στα νιάτα του τόπου μας.

«Θα θυμάμαι πάντα την προτροπή του, να μην ξεχνάμε τα παιδιά μας, που αισθάνονται συνεχώς προδομένα από την ασυνέπεια έργων και λόγων· που ασφυκτιούν από έλλειψη πνευματικού οξυγόνου· που γίνονται έρμαια της ιδιοτέλειας ημών των μεγαλυτέρων· που πεινούν για αλήθεια και ζωή και διψούν για όραμα και ελπίδα» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμαχία της «Chipita» με την «Αποστολή» υπογραμμίζοντας την ανιδιοτέλεια, τον σεβασμό στο συνάνθρωπο , την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύουν στελέχη και εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Επίσης ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στις καθημερινές παροτρύνσεις και συμβουλές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σε όλους τους συνεργάτες του, να μην μένουν αφιάφοροι σε κάθε πτυχή του ανθρώπινου πόνου.

Τέλος η υπεύθυνη της Αποστολής για την Μακεδονία, τη Θράκη και την Ηπειρο κ. Ολγα Παπαχαρίτου παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους του ΚΔΑΠ λέγοντας οτι στόχος είναι αφενός η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποία τα παιδιά θα μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και αφετέρου η δυνατότητα στις οικογένειές τους για χρόνο προς εργασία άρα και βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 302726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: