Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

petroupoli-33

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη για την Romfea.gr


Με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Μαϊου 2016 η δεύτερη εορτή αλληλεγύης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Σίμος, καθώς και άλλοι επίσημη της τοπικής κοινωνίας.

Το pρόγραμμα χωρίστηκε σε τρία διαφορετικά μέρη έχοντας σε αυτό τα εξής: στο πρώτο μέρος χόρεψαν τα χορευτικά του Ιερού Ναού παραδοσιακούς Ελληνικούς Χορούς και πραγματοποιήθηκαν δρώμενα απο τις δράσεις του Ιερού Ναού όπως του τμήματος γυμναστικής, του τμήματος Νοηματικής και άλλων.

Στο δεύτερο μέρος τραγούδησε η καταξιωμένη τραγουδίστρια κ. Βασιλική Καρακώστα τραγούδια Παραδοσικά όπως το Πάρθεν η Ρωμανία (την πατρίδα μου έχασα) ακαπέλα (Ποντιακό), Μήλο μου κόκκινο (Μακεδονία), Μηλιά(Καρπάθου), Λυγαριά Νησιώτικο, Χαρά στα Μάτια που Δακρύζουν (Μοναστηριακό Άσμα) κα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Ιερού Ναού το οποίο αυτή τη στιγμή βοηθά 130 απόρους συνανθρώπους μας.

Στη συνέχεια στο τρίτο και τελευταίο μέρος του προγράμματος παρουσιάστηκε απο την Θεατρική ομάδα των Νέων της Αγίας Τριάδας και υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ηθοποιού Παιδικής Σκηνής κ. Κων/νου Τζαφέρη η Θεατρική παράσταση του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες", παράσταση η οποία περιελάμβανε υποκριτικούς ρόλους από την αρχαία Ελλάδα.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε διακρίθηκαν όλοι οι δάσκαλοι των τμημάτων για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον Ιερό Ναό.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας όπου επήνεσε τον Προϊστάμενο του Φιλοπτώχου π. Σπυρίδων Αργύρη και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχίμ. Γερμανό Γκίκα, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

petroupoli-1

petroupoli-2

petroupoli-3

petroupoli-4

petroupoli-5

petroupoli-6

petroupoli-7

petroupoli-8

petroupoli-9

petroupoli-10

petroupoli-11

petroupoli-12

petroupoli-13

petroupoli-14

petroupoli-15

petroupoli-16

petroupoli-17

petroupoli-18

petroupoli-19

petroupoli-20

petroupoli-21

petroupoli-22

petroupoli-23

petroupoli-24

petroupoli-25

petroupoli-26

petroupoli-27

petroupoli-28

petroupoli-29

petroupoli-30

petroupoli-31

petroupoli-32

petroupoli-34

petroupoli-35

petroupoli-36

Εμφανίσεις: 301486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: