Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

agios gerasimos aitoliko 26

Μέσα σε κλήμα κατάνυξης και κάθε Εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, εορτάστηκε η ανακομιδή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Του, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Της Θειας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από κληρικούς τους Ιερού Ναού.

Το Κεφαλόβρυσο, και οι γύρο από αυτό συνοικισμοί αποτελούνται από κατοίκους Ευρυτάνες την καταγωγή, και για πρώτη φορά ο Επίσκοπος της Ευρυτανικής γης, αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους, επισκέφτηκε, και ευλόγησε όλους εκείνους τους ξεριζωμένους Ευρυτάνες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ομίλησε επίκαιρα, τονίζοντας όλα εκείνα τα εφόδια που πρέπει να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για τον αγιασμό του, αλλά κυρίως την εσωτερική ειρήνη που πρέπει να τον διακατέχει.

Ο εφημέριος του Ναού Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, επεφύλαξε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Αφού έκανε ιστορική αναδρομή στην δημιουργία και την σύσταση της ενορίας από τους πρώτους Ευρυτάνες, δώρισε στον Επίσκοπο αγιογραφημένο αμφιπρόσωπο επιγωνάτιο με τον Άγιο Γεράσιμο ως πολιούχο της ενορίας, και τον Άγιο Νικόλαο προστάτη και έφορο της Σκοπιάς Ευρυτανίας όπου και η καταγωγή των περισσοτέρων κατοίκων αλλά και του εφημερίου.

Τέλος στο πνευματικό κέντρο του Ναού παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο εφημέριος παρέθεσαν ευχαριστήριο γεύμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: