Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

esperinos agioulouka 54

Για την Romfea.gr | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της οδού Πατησίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο και πλειάδα Ιερέων​ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά τονίζοντας ότι «οι πρώτες εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτυπώθηκαν από τα χέρια του».

''Εορτάζουμε σήμερα τον συγγραφέα του Κατά Λουκάν Ευαγγελίου και πράξεων των Αποστόλων, εορτάζουμε τον στενό συνεργάτη και συνοδοιπόρο του Αποστόλου Παύλου'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθεί ο κάθε χριστιανός, ο καθένας από διαφορετικά μονοπάτια αλλά με έναν κοινό στόχο, ο οποίος είναι να συναντήσουμε τον Χριστό.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεσπιών επισήμανε τρεις φράσεις τις οποίες λέει ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος για τον Απόστολο Λουκά, τον οποίο αποκαλεί αγαπητό, συνοδοιπόρο και συνεργό.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την παρουσία του στην ιστορική ενορία του Ευαγγελιστού Λουκά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300691
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: