Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με πλήθος εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων θα εορταστεί και φέτος ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης, Πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα, το οποίο αρχίζει την προσεχή Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ξεχωρίζει η υποδοχή της Ιερής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας των Ελαιών και του Τιμίου Σταυρού προερχομένων εκ του Πατριαρχείου Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου τ.έ. στον Λευκό Πύργο από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της αποστολικής Μητρόπολης.

Παραμονή της μεγάλης εορτής της συμπρωτεύουσας θα τελεσθεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό και κατόπιν η λιτάνευση των σεπτών σεβασμάτων καθώς και των Ιερών Λειψάνων του λαοφιλούς Αγίου ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ ενδιαφέρουσα αναμένεται η παρουσίαση του βιβλίου "Το μύρο του Αγίου Δημητρίου" το απόγευμα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου με την τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες πιστών και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

thesnik 1

Εμφανίσεις: 301070
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: