Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

litania agia sofia 40

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η λαμπρή πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στο Νέο Ψυχικό.

Στον μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιούμενος τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας του μεθέορτου εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Να σημειωθεί ότι στην λιτανεία την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα συνόδευε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, τμήμα Προσκόπων του Νέου Ψυχικού και η μπάντα του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε πρώτα από όλα τους πιστούς ενορίτες για την στήριξη που παρέχουν στην ενορία, και το διήμερο του εορτασμού συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Προστάτιδα τους, τους τοπικούς άρχοντες για την συνεργασία και αρωγή τους στο έργο της Εκκλησίας, τους πατέρες που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, αλλά και όλους όσους κοπίασαν για να διεξαχθεί με επιτυχία και η φετινή πανήγυρις.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών στην ομιλία του αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συνεχάρη τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Ιωαννίκιο για την διακονία του στον Ιερό Ναό και για τον μεγαλοπρεπή εορτασμό που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, όπως αρμόζει στην Αγία Σοφία και σε όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό κατά την διάρκεια της πανήγυρις.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Εάν οι συγκεντρώσεις οι μεγάλες στις πλατείες φθίνουν, βλέπουμε όμως ότι δεν σταματούν οι πιστοί να συνοδεύουν τα σκηνώματα των Αγίων. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι Άγιοι δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν σε κόμματα, δεν ανήκουν σε συμφέροντα, δεν ανήκουν σε ιδεολογίες, δεν ανήκουν σε φυλές, δεν ανήκουν σε έθνη. Ανήκουν σε όλη την οικουμένη, ανήκουν στον κάθε άνθρωπο, γιατί οι Άγιοι είναι η αληθινή αγάπη, είναι έκφραση αγάπης και αυτή την αγάπη ψάχνει ο πονεμένος άνθρωπος. Ακόμα και στην Τουρκοκρατία λιτάνευαν, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές και ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνουν, και συντάγματα να αλλάξουν, και φύλο να μας αλλάξουν εμείς θα συνεχίσουμε να λιτανεύουμε την αγάπη του Θεού''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Εμφανίσεις: 302187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: