Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

litania aigaleo 1

Φωτορεπορτάζ: Ευάγγελος Καρπαθάκης


Περίλαμπρα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.Προκοπίου πλαισιωμένου απο τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ.Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ.Γερβάσιο Φράγγου, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του εσπερινού,πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας της Υψώσεως, παρουσία του Δημάρχου Αιγάλεω κ.Δημητρίου Μπίρμπα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και λοιπών πολιτευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Να αναφερθεί ότι στην λιτανεία συμμετείχαν τα τμήματα των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού, πολιτιστικοί σύλλογοι,στρατιωτικό άγημα, τμήματα προσκόπων Αιγάλεω, χιλιάδες πιστοί υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αιγάλεω.

Στο τέλος της λιτανείας οφειλόμενες ευχαριστίες αποδώθηκαν , εκπροσοπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Νικαίας κ.Αλέξιο , απο τον Θεοφιλέστατο κ.Προκόπιο στον προιστάμενο του Ιερού Ναού, τους Ιεροψάλτες, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, τους πολλούς εθελοντές που διακόνησαν στον Ναό το διήμερο της πανηγύρεως τον Δήμαρχο Αιγάλεω και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την αγαστή συνεργασία στην προετοιμασία της πανηγύρεως, την φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αιγάλεω, την Ελληνική Αστυνομία, και Τροχαία Αιγάλεω για τα μέτρα τάξεως στην πανήγυρη και τέλος όλους τους ευλαβείς προσκυνητές του περικαλούς τούτου Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 300798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: