Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

estauromenos aigaleo 88

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό και τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο ανακαλύφθηκε από την Αγία Ελένη.

''Από την ανακάλυψη του ο Τίμιος Σταυρός έγινε παγκόσμιο προσκύνημα και καταφυγή των χριστιανών'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας τόνισε: ''Καλούμαστε να σταυρώσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, έχοντας υπόψη ότι ο Σταυρός, ένα μέσο πόνου και ήττας, εξελίχθηκε με την Σταύρωση του Κυρίου σε σύμβολο ελπίδας και θριάμβου''.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Δημήτριο Γιαννακάκη, προτρέποντάς τον να τιμήσει το ράσο και εάν είναι το θέλημα του Θεού να γίνει κληρικός.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: