Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018

 pefanis 2018 9

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Καλλιθέα, επι την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος και Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, Αρχιμ. Διονύσιο Κατερίνα προϊστάμενος Αγ. Παρασκευής Αττικής, Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο, Πρωτ. Βασίλειο Χριστοδούλου και των Διακόνων π. Αστέριο και π. Παναγιώτη.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Εκκλησίας μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η μορφή του Κυρίου Ιησού Χριστού είναι αυτή που δεσπόζει, η Μεταμόρφωση του Κυρίου είναι ΄΄Ο εν ετέρα μορφή υπάρχων Κύριος΄΄ στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι εμείς οι Χριστιανοί είμαστε ΄΄τέκνα φωτός΄΄ ζώντας καθημερινά την αγάπη και το φως του Χριστού. 

Να αναφερθεί ότι έψαλλαν ο πρωτοψάλτης κ. Σμάνης και ο Λαμπαδάριος κ. Κατσικερός. 

Να σημειωθεί ότι στην εορτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος με μέλη του Δ.Σ. καθώς και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: