Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018

ag prokopios psixiko 58

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 8 Ιουλίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΗ' Περιφέρειας Αρχιμ. Νεκτάριο Τσολίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή και το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας.

''Ο παράλυτος της Ευαγγελικής περικοπής είχε αυτό το χάρισμα, το χάρισμα να έχει μία δυσκολία, γιατί ακόμα και οι δυσκολίες στη ζωή μας είναι χαρίσματα, είναι δώρο του Θεού. Η αγάπη είναι ένα άθλημα πολύ δύσκολο, το οποίο προϋποθέτει έξοδο από τον εαυτό μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε: ''Το θαύμα δεν είναι προϊόν μιας ατομικής σχέσης με το Θεό. Δεν είναι ένα παζάρι ατομοκρατικό, δεν είναι μία ανταλλαγή, δεν είναι εμπορική η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Αλλά η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, η οποία γεννά πραγματική αλλαγή στη ζωή μας είναι σχέση κοινωνίας''.

''Πράγματι είμαστε παράλυτοι, η παραλυσία μας όμως δεν βρίσκεται στα πόδια. Η παραλυσία μας βρίσκεται στην αναπηρία μας να αγαπάμε, να συγχωρούμε, να κατανοούμε, να ανοίγουμε την αγκαλιά μας να χωράει τον κάθε άλλο άνθρωπο'' πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

''Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό που σήμερα συλλειτουργούμε και ανάμεσα στους συλλειτουργούς είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια'' συμπλήρωσε ο κ. Συμεών.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Σας ευχόμαστε να σας δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη. Δεν θέλουμε περιπέτειες, θέλουμε να είστε υγιής και να είστε αυτό το πρόσωπο το οποίο κάλεσε ο Θεός και η ιστορία να εκφράζει αυτή την ενότητα, αυτή την αγάπη, αυτή την αίσθηση ότι είμαστε οικογένεια''.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος προσέφερε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο μία εικόνα της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων Αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, ο Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βλασία Παυλοπούλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος καλοσώρισε τον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών στην πρώτη αρχιερατική του Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό, ενώ ευχήθηκε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο τα χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή τονίζοντας ότι: ''Αποστολή είναι η προκοπή της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της ένδοξης αγαπημένης Μητέρας μας, της λατρεμένης μας Μακεδονίας''.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε στον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών μία Ποιμαντορική ράβδο και οι Πατέρες του προσέφεραν ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, ενώ αμέσως μετά τελέστηκε οικογενειακή Αρτοκλασία υπερ υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: