Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

nea filadelfeia 3

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 (Γ' Κυριακή Ματθαίου) η Σύναξη Πάντων των Αγίων Νεομαρτύρων των μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μαρτυρησάντων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η Μνήμη του ευσεβούς Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πάντων των συν Αυτώ ηρωικώς πεσόντων κατά την Άλωση της Βασιλίδος των Πόλεων.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό του Εθνεγέρτη Αγίου Κοσμά, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων Αγίων Νεομαρτύρων, τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων και στις ανεκτίμητες προσφορές τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Γένος, για τούτο και αποτελούν καύχημα της Εκκλησίας και καμάρι της Ρωμιοσύνης αλλά και παράδειγμα φωτεινό για τους σημερινούς Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες που αντιστέκονται στην ηθική παρακμή της σύγχρονης εποχής και αγωνίζονται για μια ζωή σύμφωνη με το ιερό Ευαγγέλιο και τις αξίες του Ελληνισμού.

nea filadelfeia 1

nea filadelfeia 1

nea filadelfeia 1

nea filadelfeia 1

Εμφανίσεις: 250891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: