Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

mousikoxoreutiki ekdilosi 26

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με μία όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Ιεράς μνήμης του Προφήτου Ελισσαίου, μαθητού και διαδόχου του Προφήτου Ηλιού, στον περικαλλή Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το όνομα του τιμώμενου Αγίου φέρει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού και τιμάται όλως ιδιαιτέρως από τους ευλαβείς πιστούς της Πυλαίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, για να παρακολουθήσει μία υπέροχη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Ι.Ν. Οσίας Ξένης Χαριλάου υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Μπαρτζόπουλου, της Χορωδίας Α' ΚΑΠΗ Πυλαίας υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Κεχαγιά και της παραδοσιακής Χορωδίας του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Ξενούδη, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης.

Τις Χορωδίες πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας "η Καπουτζήδα" με χοροδιδάσκαλους τις κ. Ρένα Καρυοφυλλίδου και Κατερίνα Τριανταφυλλίδου, το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας. Τους συμμετέχοντες χορωδούς συνόδευσαν οι μουσικοί κ.κ. Αστέριος Τράκας, Αργύριος Κόκορης και Αθ. Ξενούδης.

Άπαντες οι συμμετέχοντες τραγούδησαν εξαιρετικά παραδοσιακά τραγούδια δημιουργώντας μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν ο Εφημέριος π. Αλέξανδρος συνοδεία ποντιακής λύρας από τον υιό του τραγούδησε τραγούδια του Πόντου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Δημήτριος Τζιαφάς, ευχαρίστησε τον κ. Ξενούδη για την άρτια εκδήλωση της τελετής, τους μουσικούς και τα μέλη των χορωδιών για την άψογη παρουσία τους καθώς όλους όσοι προσήλθαν στην μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμώντας τον Προφήτη Ελισσαίο.

Να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, το οποίο βρίσκεται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό, θα αναχωρήσει αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής 17 Ιουνίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: