Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

harilaou 199

Για την Romfea.gr | Κωνσταντίνος Τζιαφέρης


Πενθήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου από την Πέμπτη 7 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 εν όψει της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού επισκόπου Κριμαίας του θαυματουργού και της Παναγίας του Άξιον Εστίν, με τη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών της πόλεώς, καθώς και με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου το απόγευμα, έγινε η μεταφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Λουκά του Ιατρού από το Ιερό Παρεκκλήσιο στον κυρίως ναό.

Ακολούθως, τελέστηκε Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ακολούθως τελέστηκε Ιερόν Ευχέλαιον και αναγνώσθηκε η ευχή υπέρ των ασθενών αδελφών μας.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου το βράδυ, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Τελέστηκε το Μικρό Απόδειπνο, Μέγας Εσπερινός μετά της Ακολουθίας της Λιτής και Θείας Αρτοκλασίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας εψάλλησαν τα Εγκώμια προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος του και στο τέλος αναγνώσθηκε η ευχή υπέρ των ασθενών αδελφών μας.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου το απόγευμα, τελέστηκε Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας Άξιον Εστίν, με την παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση "Μια τρελή τρελή σαραντάρα" από τη θεατρική ομάδα του Ναού .

Την Κυριακή 10 Ιουνίου το πρωί, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, τελέστηκε Προεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείας Αρτοκλασίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.

Μετά το πέρας του Προεόρτιου Πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά η Θεατρική Παράσταση "Μια τρελή τρελή σαραντάρα" από τη θεατρική ομάδα του Ναού.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, ανήμερα της Πανηγύρεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού, το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών καθώς και πλήθους κόσμου, ενώ το απόγευμα τελέστηκε Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά των Χαιρετισμών προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και στη συνέχεια η Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά στους δρόμους της ενορίας.

Το πενθήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων έκλεισε το χορευτικό τμήμα του Ναού με παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ναού, μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας.

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών τέθηκαν σε προσκύνηση, η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που φυλάσσονται στον Ναό, καθώς και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστίν, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος που φυλάσσεται επίσης στον Ιερό Ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: