Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

profitis elissaios pylaia 12

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με πληθώρα Ιερών Ακολουθιών αλλά και πολιστικών εκδηλώσεων θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ελισσαίου, μαθητού και διαδόχου του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το όνομα του Προφήτου Ελισσαίου φέρει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ναού, ο οποίος πανηγυρίζει τη μνήμη του με λαμπρότητα, τον προσήκοντα σεβασμό και τις ανάλογες τιμές.

Το εσπέρας της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, οι ευλαβείς πιστοί της Ενορίας της Πυλαίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά και τους Εφημερίους του Ναού, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, υποδέχθηκαν το χαριτόβρυτο λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εκ του Ιερού Κελίου Αγίου Νικολάου Χαλκιά Αγίου Όρους, το οποίο εκόμισε ο Πρωτοπρ. Αντώνιος Πατρικίου, Εφημέριος του Αγίου Νεκταρίου του Χαρίσειου Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως τελέστηκε Ιερά Παράκληση στην Αγία Αναστασία και ομιλία από τον π. Αντώνιο για τον Προφήτη Ελισσαίο και τον θαυμαστό του βίο.

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον π. Αντώνιο εξέφρασε ο π. Δημήτριος για τη μεγάλη ευλογία να βρίσκεται για τις ημέρες των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων το λείψανο της Αγίας στον Ναό, το οποίο ευλαβούνται ιδιαίτερα οι πιστοί της περιοχής.

Την Τετάρτη θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμο ημέρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 με Παράκληση στον τιμώμενο Άγιο και παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: