Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

hlioypoli 10

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαΐου η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προΐστάμενο του Ιερού Ναού π. Αλεξίου Αμπντάλλα και Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ισχυρότερο σύμβολο που υπάρχει και απεικονίζεται στην Ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι ο Σταυρός, ο οποίος ελευθέρωνε πάντα καρδιές, συνειδήσεις και λαούς από τη σκλαβιά.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Τον τελευταίο καιρό, εν αντιθέσει με τον παλαίο, βρισκόμαστε σε δυσαρμονία, δεν έχουμε δηλαδή αυτή την αρμονία στις σχέσεις μας με ότι μας περιβάλλει, με ότι έχει δημιουργηθεί γύρω μας και μας περιβάλλει, και στις σχέσεις μας που αποτελεί το χαρακτηριστικό που μπορεί να γνωρίσουμε τον Θεό.''

''Για να τον γνωρίσουμε πρέπει να αναπνέουμε τον αέρα που μας έδωσε και τη γή που ζούμε, και αυτό δεν γίνεται, γιατί για να γίνει πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία μέσα μας εσωτερική, και αντί να είμαστε ισόρροποι Χριστιανοί κατορθώνουμε και είμαστε ανισόρροποι και γιαυτό κατορθώνουν και πλεονάζουν οι πελατείες των ψυχιάτρων και τω ψυχολόγων'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Αλέξιος κάλεσε όλους να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και έναντι του Θεού θα εκτιμηθεί και η προαίρεση και η αγαθότητα της καρδιάς μας όταν αφήσουμε να βγει ο καλός άνθρωπος απο μέσα μας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αλέξιος Αμντάλλα ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλέξιο για την σημερινή χοροστασία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και όλους τους Ιερείς που παρευρέθηκαν στην σημερινή Θεία Λειτουργία προς Τιμήν των Αγίων.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σήμερα απόγευμα στον Ιερό Ναό θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

 

hlioypoli 1

hlioypoli 1

hlioypoli 1

Εμφανίσεις: 301286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: