Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018

ag.konstantinos.omonoia 4

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Ρίβιο, τους συνεφημέριους του ναού και πλειάδας κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη των Αγίων, που έτρεφαν προς τον Θεό και τον άνθρωπο και μεταξύ άλλων τόνισε: ''Όσο και να έρθουνε νεοφανείς ιδέες και νεοφανείς απόψεις, οι οποίες θέλουν να θέσουν στο περιθώριο της ιστορίας τους Αγίους, θα υπάρχει ένας ναός, ο οποίος θα βροντοφωνάζει, θα ψηφίζει, θα φανερώνει και θα ομολογεί, ότι ηγέτες του, είναι οι Άγιοί του. Αυτοί, είναι οι πραγματικοί μας ηγέτες. Ακομμάτιστοι, αχρωμάτιστοι, ποτέ διαπλεκόμενοι, καθαροί άνθρωποι της θυσίας και της αγάπης. Άνθρωποι της συγχωρετικότητας, άνθρωποι της ανοιχτής αγκαλιάς. Οραματιστές, πρωτοπόροι, ευφυείς μέσα στην ιστορία και πάνω απ΄ όλα, θυσιαζόμενοι με το ίδιο τους το αίμα, με την ίδια τους την ύπαρξη''.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε χαρακτηριστικά: ''Μας πουλάνε ανεκτικότητα σήμερα, αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να κοιτάξουν, ούτε καν με κιάλια τους Αγίους της Εκκλησίας μας''.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών, αναφέρθηκε στους εορταζόμενους Αγίους και συγκεκριμένα για τον Άγιο Κωνσταντίνο υπογράμμισε: ''Παρόλο την αμαρτωλότητα και τα εγκλήματα που έκανε ο Άγιος Κωνσταντίνος, είχε μεγάλο πόθο και έψαχνε το Θεό, αναζητούσε το Θεό, είχε έρωτα για το Θεό, είχε λαχτάρα για το Θεό, ήταν άνθρωπος που ψαχνόταν, που βασανιζόταν και δεν αρκούνταν στην εξουσία του''.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε προς όλους τους παρευρισκομένους, ότι: '' Θα πρέπει να ανάψει και ο πόθος της δικής μας καρδιάς, να ξαναζωντανέψει ο πόθος μας, να γίνει πιο έντονος, πιο δυνατός και όλοι μαζί να παρακαλέσουμε και να πούμε στο Θεό, πως από σήμερα, θα ξεκινήσουμε μια νέα αρχή''.

Προ της απολύσεως τελέστηκε η Ιερά Λιτάνευσης της εικόνας των Αγίων και των Ιερών λειψάνων στους δρόμους πέριξ του ναού, όπου την ακολούθησε πλήθος πιστών, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Ρίβιος, ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, για την παρουσία του στην Ιερά Πανήγυρη, αλλά και τις αρχές της πόλεως και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, που παρέστη και ο ίδιος για να τιμήσει τους Αγίους.

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

ag.konstantinos.omonoia 1

Εμφανίσεις: 301903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: