Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

thaumakou kallithe

Καλλιθέα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με την ευκαιρία της εορτής των 318 πατέρων των συγκροτησάντων την Α' Οικουμενική Σύνοδο ιερούργησε, σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασλειο Χριστοδούλου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Εκείνος ο οποίος αποδέχεται τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, το μήνυμα και το κήρυγμα του, αυτός βρίσκεται μέσα στην σωστή πορεία, στην σωστή διαδρομή, στον ορθό δρόμο που θα τον φέρει στη δόξα και την θέα του Θεού. Αυτός είναι ο στόχος μας και ο σκοπός μας."

"Θα πρέπει να οριοθετούμε τη ζωή μας μέσα στην αλήθεια της πίστεως, διότι στην πορεία των πραγμάτων της ζωής μας, παίρνουμε έναν άλλο ξεχωριστό δρόμο χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν εντάσσουμε τον εαυτό μας μέσα στο σύνολο της εκκλησίας, δεν εντάσσουμε τον εαυτό μας μέσα στην οικογένεια του Θεού, να εμπνέεται η ζωή μας, οι πράξεις μας, οι ενέργειες μας από το λόγο Του και να μοιάζει η ζωή μας με την ζωή των πατέρων και των αγίων της εκκλησίας μας και έτσι πραγματικά και ουσιαστικά να ανήκουμε μέσα στην οικογένεια την οποία ίδρυσε ο Κύριος μας" - συνέχισε στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Θαυμακού.

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο για την επίσκεψή του αλλά και όλους τους ενορίτες και ιδιαίτερα εκείνους που προσέτρεξαν στο κάλεσμα της ενορίας για την καθιερωμένη αιμοδοσία η οποία ακολούθησε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Η ενορία της Μεταμορφώσεως διοργανώνει δύο φορές το χρόνο αιμοδοσία κατά τις οποίες η ενορίτες δίνουν το παρόν βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους υπόλοιπους αδελφούς που έχουν ανάγκη, σε μια εποχή στην οποία ζούμε, πολύ δύσκολη και χωρίς ενδιαφέρον για τον άλλο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 248711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: