Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 20 Μαϊος 2018

ilion 18

Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου όπου κατέκλυσε το Θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρουπόλεως ώστε να ενισχύσει και να απολαύσει συγχρόνως δρώμενα τα οποία πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση των πολλών αναγκών του Φιλανθρωπικού Έργου του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως στέφθηκε η 4η Εορτή Αλληλεγγύης το Σάββατο 19 Μαϊου 2018.

Στην Φιλανθρωπική εκδήλωση αλληλεγγύης του Ιερού Ναού παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Δήμαρχος του Δήμου κ.Βαγγέλης Σίμος , ο Ιεροκήρυκας και διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Ιωαννίκιος, ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ.Δημήτριος Τσέλιος κα.

Η Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Ιερού Ναού περιελάμβανε , επίδειξη σκακιού η οποία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Θεάτρου Πέτρας σε συνεργασία με τον ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ με τον δάσκαλο Αντώνη Παυλή, Χορευτικό με την ομάδα αρχαρίων και προχωρημένων του Ιερού Ναού με δάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Καλύβα, Γυμναστική από το τμήμα Γυμναστικής με υπεύθυνη την κ.Ευμάρεια Χαλάνδρη, τραγούδια από την Ενοριακή Χορωδία Ενηλίκων, τραγούδια από την καταξιωμένη ερμηνεύτρια κ. Νεκταρία Καρατζή, Θεατρικό με υπεύθυνο τμήματος τον ηθοποιό κ. Κωνσταντίνο Τζαφέρη καθώς και μουσικό σύνολο από τον 9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης μαζί με τη μουσικό κ. Μαρία Κωνσταγιαννακοπούλου όπου ερμηνεύτηκαν τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου.

Να αναφερθεί ότι το χορευτικό τμήμα αρχαρίων, χόρεψε χορούς όπως: Συρτός, Πηδηχτός Ρόδου, Σούστα Ρόδου, Ίσος Καλύμνου, Ικαριώτικο, Μπάλο και Σαμιώτικο. Το προχωρημένο τμήμα χορούς όπως: Ταπεινός, Ξέσυρτος, Μπαίντουσκα, Ποδαράκι, Ζωναράδικος, Χασαπιά και Συγκάθιστος.

Η παράσταση η οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρίσκονταν στο Θέατρο ήταν ένα εμβληματικό και ιστορικό πλέον έργο με τίτλο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιακώβου Καμπανέλλη, έργο το οποίο είχε ανέβει στα μέσα της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζης-Καζάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ενώ σύντομο λόγο απεύθυνε και ο Υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως π. Σπυρίδων Αργύρης.

Να τονίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια η οποία πραγματοποιείτε για 4η συνεχόμενη χρονιά σκοπό έχει την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου αφού, ο Ιερός Ναός έχει τη καθημερινή σίτιση περισσοτέρων από 130 ατόμων για 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Ο Ιερός Ναός επίσης φροντίζει για τις πολλές ανάγκες και τις ανάγκες σε τροφή, απόρων, ανέργων, αστέγων χωρίς διακρίσεις.

Τέλος, πέραν των παραπάνω τμημάτων τα οποία έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας έχει: Σχολή Γονέων, Κύκλο Κυριών, Κύκλο Νέων Μητέρων, Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χορωδία καθώς και το Κατηχητικό της ενορίας της Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

ilion 1

Εμφανίσεις: 285118
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: