Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

eorti analipseos 75

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Την εις ουρανούς ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου μας, κατά την οποία πανηγυρίζει ο μεγαλόπρεπος Ιερός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, εόρτασαν χθες και σήμερα, ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Αποστολικής Μητροπόλεως.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή, αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Χριστού επί της Γης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν σε μία από τις πιο ιστορικές και παλαιές Ενορίες της συμπρωτεύουσας, τον Ναό της Αναλήψεως, που βρίσκεται επί της κεντρικής λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αναλήψεως και να μετέχουν των λατρευτικών Ακολουθιών.

Πλήθος πιστών υπερεπλήρωσε την κυριώνυμο ημέρα τον Ναό, στον οποίο τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου, με τη συμμετοχή του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου και Προϊσταμένου του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, των Εφημερίων, των Ιερέων και των Διακόνων της τοπικής Μητροπόλεως.

Τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβος κατά το κήρυγμά του προς το πυκνό εκκλησίασμα, στο οποίο αναφέρθηκε στη θεολογία της δεσποτικής εορτής και στα βαθιά νοήματα της, προτρέποντας τους πιστούς να πλησιάζουν τα γεγονότα όχι με τη λογική αλλά με την εμπειρία, βαθύτερα και ουσιαστικά και όχι επιφανειακά και εξωτερικά.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Τανζανίας και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: